9.8 C
Zagreb
10.2 C
Zürich
7.8 C
New York
14.4 C
Buenos Aires
15.5 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Yvan Del Sol – Svestrani hrvatski umjetnik iz Francuske

Yvan Del Sol je autor, kompozitor, interpret, aranžer, ton majstor, multi-instrumentalist, imitator, likovni umjetnik, profesor likovne umjetnosti 

Danas predstavljamo čovjeka koji ima zanimljiv životopis i koji je u Francuskoj svojim radom ostavio dubok trag.

Ivica Yvan Rendulić rodio se u Sisku, u Francuskoj živi od 01.01.1985. godine. Uz hrvatsko, ima i francusko državljanstvo.

Glazbom se bavi od svog ranog djetinjstva, već s deset godina piše i kreće glazbenim stazama. Uz glazbu, njegov umjetnički talent izražava također u ranim godinama svojim likovnim radovima koji u to vrijeme krase prijemne prostorije u vrtiću.

Njegova svestranost dolazi do izražaja na improviziranoj sceni perfektnim imitiranjem poznatih estradnih umjetnika kao Josipa Lisac, Jimi Stanić… Svoju prvu umjetničku priredbu s plaćenim ulaznicama organizira sa sedam godina zu pomoć svoje majke u dvorištu roditeljske kuće.

U emisiji «Subotom uvečer» nastupa kao dvanaestogodišnji izvođač u pratnji revijalnog orkestra Zagrebačke Radio-televizije i zastupa Sisak pjesmom “Nemoj draga plakati” nekad dobro poznate grupe Pro Arte. Pjeva kroz cijelo djetinjstvo i nastupa na raznim lokalnim i nacionalnim festivalima. Posebnu pažnju privlači pisanjem predvojnog testa sa sedamnaest godina, gdje se između 50 000 vršnjaka ističe osvojenim trećim mjestom. Tokom vojne službe s devetnaest godina predvodi vojni orkestar.

Nakon što je upoznao Arsena Dedića, Husa Hasanefendića, Jasenka Houru i Hrvoja Hegedušića, snima svoju pjesmu «Suzana». Na žalost, ne uspjeva snimiti LP sa svojom Sisačkom grupom “Banane”za nekadašnju diskografsku kuću “Suzy” iako je već bio potpisan ugovor za snimanje.

S nepune 24 godine pomalo razočaran, odlazi na nagovor bivše supruge Carmen u Francusku. 1993. godine u Pariz gdje slijedi jednogodišnji staž nakon kojeg dobiva diplomu kao ton majstor.
Yvan je danas vlasnik od oko 600 glazbeno – kreativnih radova i pjesama na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku. Oko 200 pjesama snimioje u cjelini u svom privatnom home studiju u Francuskoj gdje pjeva, svira i aranžira.
Uz glazbu, cijelo vrijeme Yvan je aktivan kao umjetnički slikar. U 32 godine rada crta i prodaje preko 10 000 portreta ljeti turistima u više mediteranskih i europskih gradova. 1992 uživo u Cannes-u portretira Sharon Stone.

Život je lijep kad uspiješ i činiš ono što voliš. Yvan je svoju ljubav utkao u glazbu i umjetnost i to mu je savršeno uspjelo. Uz privatnu školu slikanja, ovaj svestran umjetnik do sada je izdao 10 studijskih albuma. Navodimo nekoliko njegovih albuma koji su izašli od 2011. do danas u 240 zemalja putem izdavačke kuće Zimbalam.

Yvanove pjesme mogu se pronaći i na raznim internetskim prodajnim centrima: itunes, amazon, deezer, spotify, simfy, rdio, shazam, e-music i youtube.

Foto: Privatni album Ivica Yvan Rendulić

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije