6.5 C
Zagreb
1.8 C
Zürich
10.5 C
New York
12.1 C
Buenos Aires
16.1 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Šesnaesto druženje hrvatsko – švicarskih prijatelja

U nedjelju, 19. ožujka 2017. po šesnaesti put okupili su se hrvatsko – švicarski prijatelji, ovaj put u Einsiedelnu. Riječ Einsiedeln svi ponajprije povežu s hodočašćem i prekrasnom katedralom koja je najčešći cilj posjeta ovom lijepom mjestu u srcu Švicarske.

Domaćini ovog susreta u Einsiedelnu bili su Carla i Zdravko Špehar, par koji već dugi niz godina ovaj grad i okolicu jako dobro poznaje. Njihova preporuka – posjeta knjižnici Werner Oechslin i muzeju za arhitekturu oduševila je sve koji su nazočili.

Vodič kroz muzej, gospođa Oechslin slikovito je opisala osnivanje ove jedinstvene knjižnice, istaknuvši zbirnicu knjiga i građevinu umjetnika Maria Botte. Ogromno stručno znanje vodiča i uvid u djela najpoznatijih umjetnika od 13. – 20. stoljeća učinilo je putovanje kroz prošlost zanimljivim. Mnogobrojna izložena umjetnička djela, fascinirala su sve koji su nazočili ovom obilasku i dvosatni obilazak svima se učinio mnogo kraćim.

Slijedio je ručak i ugodno druženje u restoranu Linde s prekrasnim pogledom na katedralu. Pred kraj susreta, domaćini su svima uručili male poklone u obliku srca.

Lijepi utisci koje su sobom ponijeli učesnici ovog susreta, zasigurno će mnoge koji su nazočili, no i sve one koji ovaj put nisu mogli doći ponukati da opet posjete Einsiedeln.

Tekst:
Reinhard S.

Foto: Mira Stamm

POVEZANI ČLANCI

Najnovije